27 Kasım 2019 Çarşamba

Kadro Nakli Sorunsalı (İller Arası Aile Hekimliği Kurası İle Kadronuzun Aktarılması için Yapılması Gerekenler)



Aile Hekimliği Mevzuatına göre İller Arası Aile Hekimliği Kurası ile yer değiştiren Aile Hekimlerinin kadrosu sözleşme imzalanınca yeni yere aktarılır. Eğer;
1.Bir sözleşme dönemi boyunca sözleşmesini fesh etmezse/sözleşmesi fesh edilmezse kadrosu yeni yerde kalır. Bir sözleşme dönemi bittikten sonra sözleşmesini fesh ederse / sözleşmesi fesh edilirse kadrosu yeni yerde kalır.
2. Bir sözleşme dönemi bitmeden sözleşmesini fesh ederse/ sözleşmesi fesh edilirse kadrosu eski yere aktarılır.

Burada bir sözleşme dönemini açacak olursak, normalde sözleşmeler 2 senelik yapılır. Bazı müdürlükler sözleşme yenilemede uygulama birliği olması açısından 2 seneden daha az sözleşme süresi yapmaktadırlar.( 1.5 sene , 1 sene vb.) Dolayısıyla bir sözleşme dönemi her zaman 2 sene değildir. Bu nedenle iller arası kura ile yeni yere geçtiğinizde sözleşme süresini kontrol edin. 

Aile Hekimlerinin Kadro Nakli talep dilekçeleri Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 16ncı maddesinin 2nci fıkrasının e) bendindeki yer alan hükme göre yapılacağı belirtilerek reddedilmektedir. Bu red işlemi hukuka aykırıdır zira Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği 18nci maddesinde kadro naklinin nasıl yapılacağı anlatılmış, yine aynı yönetmeliğin 19ncu maddesinde bu yönetmelikte hüküm bulmayan hallerde Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri uygulanacağı belirtilmiştir. Bu konu ile ilgili İstanbul ve İzmir olmak üzere 2 BÖLGE İDARE MAHKEMESİ kararı vardır. Her iki kararda da atama talebinin Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre yapılması gerektiği belirtilmiş kadro nakil talep reddini hukuka aykırı bulmuştur.

Bu bilgiler ışığında Kadro Nakli için yapılması gerekenler;

1. İller arası kura ile yeni yere geçip sözleşme imzaladıktan sonra aşağıda yer alan DİLEKÇEYİ indirin ve kendinize uygun doldurup İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderin.

2. Dilekçeyi gönderdikten sonra

    a. 30 gün içinde yanıt gelmezse talebiniz reddedilmiş sayılır (zımni red). 30 günün bitiminden itibaren 60 gün içinde dava açmanız gerekmektedir.
  b. Müdürlük tarafından red yanıtı gelirse, red yanıtının size tebliğinden itibaren 60 gün içinde dava açmanız gerekmektedir.






1 yorum:

  1. Dilekçe güncel mi acaba? Halk Sağlığı Müdürlüğü diye geçiyor dilekçede. Sözleşmemin 6. ayındayım kadro nakli isteyebilir miyim?

    YanıtlaSil