26 Kasım 2019 Salı

ASÇ Sorunsalı (Mevcut ASÇ'nin Sözleşmesinin Yenilenmemesi İçin Yapılması Gerekenler)



Aile Hekimliği Mevzuatına göre  ASÇ'nin sözleşme yenilenmesi AİLE HEKİMİNİN TALEBİNE BAĞLIDIR. Aile Hekimlerinin ASÇ ile sözleşme yenilenmeme talep dilekçeleri müdürlükler tarafından reddedilmiş ve bu konu yargıya taşınmıştır. Başta Danıştay olmak üzere, Bölge İdare Mahkemeleri ve İdare Mahkemeleri kararlarına göre de ASÇ'nin sözleşme yenilenmesi AİLE HEKİMİNİN TALEBİNE BAĞLIDIR. ASÇ ile sözleşme yenilenmemesi için yapılması gerekenler;

01/01/2023 tarihinde sözleşmesi yenilecek olan ASÇ için;

1. En geç 29/11/2022 tarihine kadar (29 u dahil) aşağıda yer alan DİLEKÇEYİ ve DANIŞTAY kararını indirin ve dilekçeyi kendinize uygun olacak şekilde doldurun (Dilekçede ""***"" lı yerleri doldurun. ""...." lı yeri doldurmayın) ve İl Sağlık Müdürlüğüne gönderin.

2. Dilekçeyi gönderdikten sonra
    a. 30 gün içinde yanıt gelmezse talebiniz reddedilmiş sayılır (zımni red). 30 günün bitiminden itibaren 60 gün içinde ve de 01/01/2023'den sonra olacak şekilde dava açmanız gerekmektedir. Davayı bu konuda tecrübeli olan AHEF avukatı aracılığı ile açmanız daha iyi olur.
     b. Müdürlük tarafından red yanıtı gelirse, red yanıtının size tebliğinden itibaren 60 gün içinde ve de 01/01/2023'den sonra olacak şekilde dava açmanız gerekmektedir. Davayı bu konuda tecrübeli olan AHEF avukatı aracılığı ile açmanız daha iyi olur.

01/01/2023 tarihinden Farklı bir tarihte sözleşmesi yenilecek olan ASÇ için;

1. Dilekçenin en erken gönderim tarihi sözleşme yenilenmesine 2 ay kalacak şekilde ve son gönderim tarihi sözleşme yenilenmesine 1 ay kalacak şekilde aşağıda yer alan DİLEKÇEYİ ve DANIŞTAY kararını indirin ve dilekçeyi kendinize uygun olacak şekilde doldurun (Dilekçede ""***"" lı yerleri doldurun. ""...." lı yeri doldurmayın) ve İl Sağlık Müdürlüğüne gönderin.

2. Dilekçeyi gönderdikten sonra
    a. 30 gün içinde yanıt gelmezse talebiniz reddedilmiş sayılır (zımni red). 30 günün bitiminden itibaren 60 gün içinde ve de sözleşme yenilenme tarihinden sonra olacak şekilde dava açmanız gerekmektedir. Davayı bu konuda tecrübeli olan AHEF avukatı aracılığı ile açmanız daha iyi olur.
    b. Müdürlük tarafından red yanıtı gelirse, red yanıtının size tebliğinden itibaren 60 gün içinde ve de sözleşme yenilenme tarihinden sonra olacak şekilde dava açmanız gerekmektedir. Davayı bu konuda tecrübeli olan AHEF avukatı aracılığı ile açmanız daha iyi olur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder